В стил "Томас Тухел" Челси направи сериозна крачка към Топ 4, след като надви Уест Хям с 1:0 на неговия „Лондон Стейдиъм” в 33-ия кръг на Висшата лига. 

Сините имаха предимство през повечето време и бяха по-опасният отбор, като стигнаха до скъпоценния гол малко преди почивката. 

Като цяло те не допуснаха много положения пред вратата си и действаха много солидно, за да запазят нова суха мрежа. Така те вече имат 58 точки, само седна по-малко от третия Лестър, но и мач повече от Лисиците. Чуковете останаха с 55. 

За Челси очаквано имаше промени като Едуар Менди се завърна на вратата вместо Кепа, а общо разликите от мача с Брайтън бяха 6. Джеймс, Зума, Алонсо, Зиеш и Хаверц също загубиха местата си. За Чуковете двете промени бяха в защита, където Райън Фредерикс и Фабиан Фалбуена се появиха на мястото на наказания Крейг Доусън и Бен Джонсън. 

Сините стигнаха до първата ситуация в 4-ата минута, когато от добра позиция Тимо Вернер стреля над целта. В 10-ата Мейсън Маунт се измъкна и стреля остро с левия крак, но Фабиански спаси. 

За домакините Райън Фредерикс се измъкна отляво, но завършващият удар бе неточен, докато Челси стана все пак по-активен и Пулишич би точно, но в обсега на Фабиански. Като цяло гостите  действаха много по-добре и контролираха ситуацията на терена. 

Чуковете играеха предпазливо, чакайки момент за атака, но залагайки на сигурността предвид случилото се в последните мачове и многото голове в тях. Към края на полувремето обаче те се активизираха. В 37-ата минута Аспиликуета блокира един удар с тяло, но останаха съмнения и за игра с ръка. ВАР прегледа ситуацията, но дузпа правилно не бе отсъдена. 

Това бе добър период за гостите, но точно тогава Челси вкара. Сините разиграха много добре, като Вернер започна всичко и подаде към Пулишич, той пусна встрани съм Чилуел, който с отличен пас пред вратата намери продължилия движението си Вернер и германецът нямаше как да пропусне. 

След паузата домакините започнаха активно в търсене на изравняването. Центриранията им обаче, не носеха нищо. В 54-ата минута Челси бе на косъм да нанесе втори удар. Далечен удар на Маунт бе спасен от Фабиански, след което Вернер пропусна от чиста позиция при добавката. Наистина отлична възможност. 

Уест Хям отговори с изстрел на Форналс, с който Менди се справи. Челси обаче не пропускаше да атакува и Маунт отново отправи опасен удар, но Фабиански се справи. В 67-ата минута Вернер проби отляво и стреля, но Фабинаски отново бе на мястото си. 

Последваха минути, в които хората на Томас Тухел демонстрираха традиционната си солидност в защита. Така се стигна до 80-ата минута, когато Балбуена стигна пръв до една спорна топка и я изби, но след това намери тялото на Бен Чилуел. Стигна се до намеса на ВАР, а и съдията прегледа ситуацията и в крайна сметка показа червен картон на защитника. 

Това се оказа и решаващо. До края Уест Хям не успя да стигне до нищо опасно, а Ейбрахам пропусна да направи успеха на Челси още по-убедителен, но така или иначе трите точки бяха спечелени. 

Уест Хям – Челси    0:1

0:1 Вернер 43

Уест Хям: Фабиански, Цоуфал, Балбуена, Диоп, Огбона, Фредерикс (83 Джонсън), Нобъл (69 Лансини), Соучек, Форналс (69 Бенрама), Лингард, Боуен
Челси: Менди, Рюдигер, Силва, Кристенсен, Аспиликуета (86 Джеймс), Канте, Жоржиньо, Чилуел, Маунт, Пулишич (73 Зиеш), Вернер (87 Ейбрахам)