Челси удари с 2:1 Лестър на "Стамфорд Бридж" и си бетонира мястото в топ 4 на Англия. "Сините" от Лондон вече са трети във Висшата лига и на практика си гарантираха място в Шампионската лига през новия сезон.

От своя страна "лисиците" може да изпаднат от заветната четворка, ако Ливърпул успее да вземе трите точки при гостуването си на Бърнли.

В момента Челси има 67 точки, Лестър е с 66 пункта, докато Ливърпул е с 63, но и мач по-малко. Така при победа "мърсисайдци" ще влязат в четворката за сметка на Лестър. 

Както е известно, до края на първенството в Англия остава един кръг.

Като цяло Челси доминира в мача и заслужено се уреди с победата след голове на Антонио Рюдигер (47') и Жоржиньо (66'), точен за Лестър бе Келечи Ихеаначо в 76-ата минута.

Така "сините" взеха малък реванш от "лисиците", които преди броени дни ги победиха във финала за купата на Англия.


Домакините от Лондон започнаха свирепо мача и още в началото можеха да вкарат, но с пропуски се отчетоха Вернер и Чилуел. Веднъж и Шмайхел направи уникално спасяване, след като отрази шут на Канте.

Челси правеше в началото каквото си поиска на терена, докато гостите от Лестър основно се защитаваха и трудно минаваха центъра.

В 18-ата минута "сините" скочиха за дузпа, но такава не им бе дадена, а малко по-късно попадение на Вернер бе отменено поради засада. Това бяха силните минути на Челси, но гол така и не падаше.

В 34-ата минута второ попадение на Вернер бе отменено, което сериозно ядоса домакините, които така и не успяха да отбележат до почивката.

Второто полувреме започна с нови атаки на "сините" и логично се стигна до гол. Чилуел центрира от ъглов удар, топката се отклони от главата на Джейми Варди, след което Рюдигер отблизо направи 1:0.

Това успокои домакините, но те не спряха с атаките си. В 65-ата минута ВАР отново се намеси, но този път в полза на Челси - дузпа за домакините. Зад топката застана Жоржиньо и отбеляза за 2:0.

Лестър обаче се вдигна и бързо намали. В 76-ата минута Ихеаначо направи 2:1. До края "лисиците" се хвърлиха в атаки и бяха близо до изравяването, но нямаха късмет и така Челси си взе победата и трите точки.