Хърватският полузащитник на Челси Матео Ковачич увери, че "не се страхува" от финала на Шампионската лига, в който англичаните ще играят срещу Манчестър Сити на Пеп Гуардиола.

Халфът, трикратен носител на трофея с Реал Мадрид, коментира очакванията си за мача: "Беше труден сезон за нас, с много възходи и падения, но постигнахме целта да влезем в четворката и ще бъдем на финала на Шампионската лига. Няма страх, защото обичаме да играем. Сити е страхотен отбор, може да не сме фаворити, но това е само една игра и имаме едни и същи възможности".

По отношение на физическото си състояние Ковачич посочи, че не е било лесно да се върне след отсъствие от повече от месец, но увери, че се чувства добре и е готов за финала. Челси с мениджъра си Томас Тухел начело спечели и двата мача, които изигра срещу Манчестър Сити през този сезон, но Ковачич не смята, че това ще изиграе голяма роля на финала: "Това не променя нищо, защото всеки мач е различен. Трябва да забравим какво сме правили в миналото. Това не ни прави по-добри."

Цитираният от "Труд" говори и за това как пристигането на Тухел се е отразило на отбора: "Много бързо свикнахме с него, сякаш той е бил тук вече две години. Откакто той пристигна, имаме страхотен сезон. Екипът се промени напълно, играем със страхотна увереност", каза Ковачич.