Челси получи добри новини преди тазгодишния финал в Шампионска лига, след като френският полузащитник Н‘Голо Канте и сенегалският вратар Едуард Менди подновиха тренировки. „Сините“ публикуваха снимки на двамата, които работят с останалите си съотборници на тренировъчната база в Кобам преди съботния спор за трофея с Манчестър Сити в Порто, пише БНР.

Менди бе заменен от Кепа Арисабалага на почивката при неделното поражение от Астън Вила с 1:2, след като получи травма на ребрата, когато се удари в страничен стълб. Канте пропусна срещата с бирмингамци като предпазна мярка, след като напусна принудително терена при победата над Лестър с 2:1 пет дни по-рано.

Челси ще играе в първия си финал от най-престижния европейски клубен турнир от 2012-а насам, когато съставът спечели трофея. Клубът от западен Лондон ще гони втори успех в Шампионската лига, докато Сити ще играе в първия си финал. 

Челси спечели две от трите срещи със съперника през този сезон, като надигра възпитаниците на Пеп Гуардиола в полуфинал от ФА Къп на „Уембли“ и в мач от Висшата лига на „Етихад“.