Както се очакваше мениджърът на Челси Томас Тухел бе награден с нов договор на „Стамфорд Бридж”, след като изведе Сините до триумф в Шампионската лига. 

Германецът подписа контракт за още 2 години, след като първоначално през зимата се обвърза с лондончани за 18 месеца. Сега той ще остане в Западен Лондон поне до 2024-а. 

Под ръководството на Тухел Челси спечели 19 от 30 мача и получи само 16 гола. Отборът завърши 4-и във Висшата лига и освен това игра финал за ФА Къп, загубен от Лестър. 

„Не мога да си представя по-добър случай за подновяване на договора. Благодарен съм за преживяването и съм много щастлив, че оставам част от семейството на Челси. Предстоят още много неща на този отбор и очаквам с нетърпение следващите стъпки с амбиция и вълнение” заяви Тухел. 

„Когато Томас дойде при нас през януари, отборът имаше много неща, за които да играе. Той веднага стабилизира клуба и веднага се превърна в ключова фигура от нашето семейство. Крайно щастливи сме, че ще задържим Томас за още 2 години и очакваме още постижения” коментира директорът на Челси Марина Грановская.