След като мениджърът Томас Тухел поднови договора си с Челси за още два сезона, часове по-късно от клуба обявиха и че двама играчи също остават. Това са Тиаго Силва и Оливие Жиру. 

И при португалския защитник и при френския нападател клубът се възползва от опцията да удължи контрактите им с по още  една година, очевидно смятайки, че те се справят повече от добре. 

36-годишният Силва пристигна в отбора през миналото лято със свободен трансфер и записа 34 мача във всички турнири, правейки серия силни представяния. 

Жиру пък вкара някои важни голове, макар и през повечето време да бе резерва и се счита, че все още може да бъде полезен, макар и да е на 34 години. 

„Тиаго показа на всички, които се съмняваха, че притежава страхотни качества и иваше огромно влияние върху отбора на и извън терена. Оливие пък е част от организацията вече толкова дълго време и продължава да бележи, като през този сезон няма да забравим представянето му срещу Атлетико по пътя към титлата в Шампионската лига. Ние взехме решение да го задържим още през април“ заяви директорът на Челси Марина Грановская.