Челси иска да финализира трансфера на Ромелу Лукаку от Интер до 48 часа, за да може нападателят да вземе участие в мача за Суперкупата на Европа срещу Виляреал.

Лондончани правят всички възможно, за да завършат трансфера на Лукаку за сумата от 100 милиона паунда.

Италианският шампион отхвърли първите две оферти на Челси за 28-годишния нападател, като втората бе на стойност 85 милиона паунда и включваше и Маркос Алонсо.

Желанието на "сините" Лукаку да бъде готов да дебютира в двубоя за Суперкупата на УЕФА срещу Виляреал. Двубоят е следващата сряда на "Уиндзър Парк" в Белфаст.

Евентуален негов трансфер на "Стамфорд Бридж" може да предизвика домино ефект на трансферния прозорец, в който са замесени Челси, Интер и Аталанта.

Италианският журналист Фабрицио Романо съобщава, че Интер е намерил заместник на Лукаку. "Нерадзурите" ще опитат да си осигурят услугите на нападателя на Аталанта Дуван Сапата, за когото подготвят оферта от 40 милиона, в случай че продаде Лукаку на бившия му клуб.

Аталанта няма намерение да остава без нападател, затова се насочва към ненужния Тами Ейбрахам, на когото "сините" упорито търсят отбор, и Бергамо може да се окаже следващата дестинация на англичанина.

Ромелу Лукаку беше собственост на Челси между 2011 и 2014 година, но така и не получи шанс да се наложи. С екипа на Интер той има общо 64 гола в 95 мача, откакто се присъедини към тима през 2019 година.

"Нерадзурите" го привлякоха от Манчестър Юнайтед за сумата от 73 милиона паунда.