Саутхемптън подписа с нападателя Армандо Броя от Челси под наем до края на сезона. 19-годишният футболист акостира на „Сейнт Мерис“ след успешна кампания под наем в тима от нидерландската Ередивизие Витес, където вкара 11 гола в 34 мача.

По-рано това лято, Броя подписа петгодишен контракт с Челси и вкара за състава на Томас Тухел срещу Питърбро и Борнемут в предсезонни контроли. През сезон 2019/20, Броя реализира 20 гола за школата на „сините“ и изигра един мач за първия тим при успеха над Евертън с 4:0 през март.

Броя, който последва бившия си съотборник в западен Лондон Тино Ливраменто в клуба от Висшата лига това лято, сподели пред клубния сайт на „светците“: „Чувствам се много щастлив, наистина бях много развълнуван да се присъединя към Саутхемптън. Това е много добра възможност. Те имат добра история и играят в най-доброто първенство в света, така че е невероятно за млад играч да опита от атмосферата на Висшата лига, и да се поучи и развие от по-възрастните футболисти, щаба и всички тук. Това наистина е една много добра възможност“, каза той.

„Армандо е много талантлив играч, от когото бяхме много впечатлени миналия сезон. Той е млад, но идва след пълен сезон от опит в мъжкия футбол с добър отбор и носи много качества, които могат да ни помогнат. Той е силен, бърз играч, с добър инстинкт и това го прави идеално попълнение за стила на игра, който практикуваме. Знам колко високо ценен е той в Челси и мисля, че това ще бъде добро място за него да продължи своето развитие“, коментира мениджърът на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл.