Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че се надява Ромелу Лукаку да бъде липсващото парче от пъзела на отбора. Германецът говори пред медиите преди дербито с Арсенал в неделя.

„Надявам се, че Лукаку ще може да дебютира в неделя. Надявам се, че той е липсващото ни парче от пъзела. В същото време ние трябва да сме готови да намерим решения за всички въпроси, които съперникът ни зададе по време на мача“, коментира Тухел.

„Искам да бъдем силен отбор. Ромелу е личността и профилът, които ни липсваха. Оттук нататък нашата работа е да извлечем максимума от неговите качества.“

„Ромелу е уникален. Той може да играе с гръб към вратата, но също така е много силен в преход, благодарение на огромната си скорост. Добавете към това факта, че той е истински голмайстор, това го прави много уникален нападател“, добави мениджърът на Челси.

„Разбира се, че очакваме голове от него и той също очаква това. Ще видим докъде ще стигне неговото въздействие върху нашата игра.“

„Мисля, че Арсенал ще влезе в дербито от ролята на аутсайдер. Те имат проблеми със заразени с COVID-19, а имаха трудности и в първия си мач. Те ще се опитат да се поставят в ролята на аутсайдер. От нас зависи да бъдем съсредоточени и трябва да отговорим на всяко едно предизвикателство“, каза още Томас Тухел.