Челси получи двойно обвинение и е заплашен от сериозна глоба след хаоса на „Анфийлд“ при равенството 1:1 срещу Ливърпул миналата събота. 

Сините бурно протестираха, когато реферът отсъди дузпа за Червените и изгони Рийс Джеймс заради игра с ръка на голлинията в края на първото полувреме. 

Решението на рефера изглеждаше напълно закономерно предвид движението на ръката, без значение, че преди това топката се отклони от крака му, но играчите на Томас Тухел останаха бесни от преценката на арбитъра Антъни Тейлър. 

Техните претенции са се пренесли и в тунела след първата част и в резултат ФА обвини лондонския клуб в неспособност да контролира футболистите си, както при самата ситуация, така и в минутите, след като полувремето приключи. 

Едуард Менди и Антонио Рюдигер получиха жълти картони, като се стигна и до напрежение между играчите, след  като вратарят изрита топката надалеч, веднага след като Салах вкара дузпата. 

Сините имат срок до петък да обявят дали се признават за виновни или не, като очакванията са клубът да отнесе доста сериозна финансова санкция.