Челси победи с категоричното 3:0 Астън Вила, но резултатът със сигурност изглежда много по-голям с оглед на показаното. 

Ромелу Лукаку вкара на два пъти, Матео Ковачич добави гол и асистенция, но и серия спасявания на вратаря Едуар Менди помогнаха на Сините за категоричния триумф. 

Вила имаше доста положения, но така и не стигна до попадение и остана с 4 точки, докато лондончани подобриха актива си до 10. 

В съставите имаше интересни неща. За домакините Калъм Хъдзън-Одой започна като десен защитник на мястото на наказания Рийс Джеймс. Томас Тухел направи общо 5 промени, като Трево Чалоба също стартира, а и Саул Нигес получи дебют. Мейсън Маунт неочаквано остана на пейката, а Ромелу Лукаку все пак водеше атаката. За Вила също имаше 5 промени, като бирмингамци действаха с трима в центъра на защитата, но Оли Уоткинс бе титуляр в атаката заедно с Дани Ингс. 

Домакините започнаха ударно и изпълниха няколко корнера, които не им донесоха нищо. Вила обаче бързо се окопити и на свой ред се отчете със серия центрирания, но и гостите не стигнаха до опасност за Менди. 

В 9-ата минута Хъдзън-Одой центрира от корнер, всички се разминаха и изглеждаше, че ще се стигне до куриозен гол преди в последния момент Конса леко да отклони топката и след това тя рикошира в напречната греда преди да бъде изчистена. 

В 15-ата минута обаче, нищо не можеше да спаси гостите. Ковачич се измъкна отлично в средата на терена и даде отличен извеждащ пас към Лукаку, който в наказателното поле майсторски смени посоката и след това веднага стреля с десния крак, за да прати топката в мрежата. Втори гол за белгиеца във Висшата лига за сезона. 

Вила обаче бе близо до изравняването почти веднага, след  като Уоткинс успя да излезе на чиста позиция и стреля, но Менди изби в корнер. Малко след това вратарят на Челси отново се намеси качествено при една висока топка. 

В 23-ата минута лондончани оцеляха. Уоткинс получи в наказателното поле, елиминира Менди и бе на път да отбележи, но ударът му бе спрян по великолепен начин от Тиаго Силва и бразилецът спаси домакините. 

Вила продължи да играе по-добре и в 33-ата минута Менди се отчете с отлично двойно спасяване. Първо Мингс, а след това и Конса не успяха да преодолеят вратаря на Челси. Това беше наистина важен момент. В 42-ата минута стражът отрази и изстрел на Рамзи и така паузата дойде при аванс за Челси. 

Тухел смени неубедителния Саул на почивката, а отборът му увеличи преднината си скоро след подновяването на играта. Мингс пропусна топката под крака си, а Ковачич веднага се възползва и с премерен удар удвои преднината на Сините.  

Малко по-късно Хаверц стреля неточно от добра позиция, преди Уоткинс да опита късмета си за Вила, но ударът му бе отклонен в корнер, който не донесе нищо. Влизането на Аспиликуета прати Хъдзън-Одой напред, а домакините успяха да контролират доста по-добре двубоя. Ковачич стреля малко встрани в средата на втората част.  

Все пак Вила не се отказа и Траоре и Макгин стреляха неточно, Менди направи още едно сериозно спасяване преди в добавеното време Лукаку да оформи класиката. Той получи от Аспиликуета и с остър удар реализира за 3:0.  

Челси – Астън Вила    3:0

1:0    Лукаку 15
2:0    Ковачич 49
3:0    Лукаку 93

Челси: Меанди, Хънддън-Одой (82 Вернер), Чалоба, Рюдигер, Тиаго Силва, Алонсо, Ковачич, Саул (46 Жоржиньо), Зиеш, Хаверц (64 Аспиликуета), Лукаку
Астън Вила: Стиър, Кеш, Конса, Мингс, Туанзебе, Таргът, Дъглас Луис (79 Накамба), Макгин, Рамзи (56 Бейли), Ингс (69 Траоре), Уоткинс