Челси започна с трудна победа защитата на титлата си в Шампионската лига, след  като надви с 1:0 Зенит в мач от група Н, а големият герой разбира се бе Ромелу Лукаку. 

Сините не създадоха много положения, като особено до почивката играха доста слабо, без да могат да намерят ритъма си. 

Все пак след паузата лондончани вдигнаха темпото и стигнаха до победното попадение, за да стартират със задължителни и очаквани 3 точки в груповата фаза. 

Томас Тухел направи 5 промени от победата над Астън Вила, като героите от мача Ковачич и Лукаку запазиха местата си. Почти цялата защита бе нова, а Маунт и Жоржиньо заеха място в средата на терена. Канте и Пулишич бяха контузени. 

Началото бе доста равностойно, като руският тим действаше солидно в защита и добрите ситуации за Сините липсваха. Гостите опитваха да контраатакуват благодарение на бразилците в тима, но също неуспешно. 

Лондончани така и не успяваха да влязат в добър ритъм и затова не стигаха до нищо особено в последната третина от терена. Компактно подредените играчи на Зенит задушаваха всеки опит от домакините, а Тухел ставаше все по-нервен край страничната линия. 

В 34-ата минута Маунт се справи с Уендел и намери Лукаку, който стреля, но в тялото на Сутормин. Центриранията също ставаха лесна плячка за защитата на опонента. 

В 39-ата минута дойде първият точен изстрел и той бе за гостите. След корнер топката бе изчистена към Ракитский, който насочи топката към вратата, но твърде близо до Менди, който спаси. В крайна сметка обаче, паузата логично дойде при 0:0. 

Втората част започна обнадеждаващо за Челси, след като Хаким Зиеш стреля опасно с левия крак, но Крицюк се справи. Малко след това Рюдигел се включи напред и стреля опасно, но неточно. Домакините обаче станаха много по-опасни. 

Няколко минути след това Зиеш се забави твърде много и пропусна момента да стреля, а Джеймс намери мрежата, но отстрани. Руснаците чакаха за контри и при една ситуация Азмун опита да се измъкне, но Рюдигер майсторски го спря. 

Тухел пусна Кай Хаверц вместо Зиеш и малко след това Сините направиха пробива. В 69-ата минута Аспиликуета остана твърде свободен, центрира отлично и на далечната греда Лукаку отклони с глава в близкия ъгъл. Белгиецът отново се превърна в герой и вкара 4-и си гол от началото на сезона за Челси. 

Сините потърсиха втори гол и стигнаха до разбъркване и опасен удар на Алонсо покрай вратата. В 80-ата минута обаче, Зенит едва не изравни. Азмун проби в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, а на далечната греда Дзюба засече, но за радост на домакините неточно. Нападателят се сблъска и с вратаря Менди и се наложи известно забавяне, но стражът на домакините продължи. 

В самия край Лукаку пропусна да вкара нов гол, когато при една контра влезе в наказателното поле, но Дъглас го спря. Това обаче не се оказа фатално, защото Челси все пак спечели, макар и с минималното 1:0 и така спря серията на руския тим от 17 поредни мача във всички турнири без загуба. 

Челси – Зенит    1:0

1:0    Лукаку 69

Челси: Менди, Аспиликуета (83 Силва), Кристенсен, Рюдигер, Джеймс, Ковачич, Жоржиньо, Алонсо (83 Чилуел), Маунт (93 Лофтъс-Чийк), Зиеш (64 Хаверц), Лукаку
Зенит: Крицюк, Сутормин, Бариос, Чистяков, Ракитский (88 Круговой), Дъглас, Малком (77 Дзюба), Уендел (77 Ерохин), Кузяев (82 Кравцов), Клаудиньо (88 Мостовой), Азмун