Томас Тухел засипа с похвали Н’голо Канте, който бе в основата на победата на Челси над Тотнъм с 3:0 вчера. 

След слабо първо полувреме французинът влезе на мястото на Мейсън Маунт и вдъхнови Сините, като сам отбеляза един гол, макар и при удара му да имаше рикоше. 

Халфът пропусна предишните два двубоя заради проблем в глезена, но сега отново показа, че продължава да бъде ключова фигура в състава на Челси. 

„До почивката бяхме много зле, въпреки някои добри индивидуални представяния. В лицето на Н’голо обаче, имаш всичко, което трябва да притежава един халф. Той е невероятно работоспособен, енергичен, печели единоборства, непрекъснато тича, а сега дори вкара и гол“ заяви Тухел. 

„Виждам това всеки ден на тренировките и дори ми е трудно да повярвам колко е добър всъщност. Изобщо не прави грешки и е отличен във всяко едно упражнение. Просто е уникален. С него станахме много по-силни през второто полувреме в средата на терена. Просто бе фантастичен“ добави той. 

„Ако имаш Н’голо на пейката, той е най-подходящият да влезе в игра, защото е уникален и може да промени тотално хода на мача. На пръв поглед смяната изглеждаше дефанзивна, но идеята бе да станем по-компактн, агресивни и енергични. Много съм доволен как се подобрихме след почивката и спечелихме“ каза още Тухел.