Защитникът на Челси Андреас Кристенсен ще получи нов договор и сериозно увеличение на заплатата си, след като се превърна във важна част от състава, пишат на Острова. Новото споразумение е почти уточнено. 

Томас Тухел видя качествата на 25-годишния футболист, който през миналия сезон помогна за триумфа в Шампионската лига, а през този бе титуляр в 4 от първите 5 срещи от първенството за Сините. 

Кристенсен вече започна последната година от настоящия си договор, като според новия вече ще прибира по 120 000 паунда седмично, след като преди това взимаше по 78 000. Контрактът вероятно ще бъде за още 3-4 години. 

Първоначално се появиха информации, че от Челси са предложили по-ниско възнаграждение от настоящето на датчанина дори от настоящата му заплата, но впоследствие оценили подобаващо приноса му.  

Ръководството предпочете да запази Кристенсен вместо Курт Зума, който бе продаден на Уест Хям и това е силно показателно за значението на бранителя за състава.

„Знам, че Томас Тухел има вяра в мен и след неговото идване ролята ми е много по-голяма. При Франк Лампард имах трудности, но сега всичко върви добре“ коментира Кристенсен.