Челси вероятно ще трябва да направи защитника Антонио Рюдигер един от най-високоплатените футболисти в клуба, ако иска да го задържи на „Стамфорд Бридж“.

Бранителят влезе в последната година от настоящия си контракт и в момента текат преговори със „сините“ за ново споразумение. Sky Sports News предава, че шест от топ грандовете на европейския футбол са готови да предложат предварителен контракт на германския национал през януари.

След края на сезона той става свободен агент. Рюдигер обича Челси и ще продължи да дава 100% от себе си, но на 28 години ще оцени внимателно ситуацията, преди да се обвърже с най-големия и важен договор договор в кариерата си. Миналата седмица мениджърът на „сините“ Томас Тухел настоя, че е спокоен за бъдещето на Рюдигер, добавяйки, че германският национал „няма много причини“ да напуска клуба.

„Надявам се да намерят решение, но не е само между треньори и играчи. А и между клуба и агента на играча. Той играе отлично от дълго време – много постоянен и то на високо ниво. Чувствам, че е много спокоен, фокусиран и преговорите не го разсейват. Така че дайте време на нещата да се случат – понякога има нужда от малко повече, понякога нещата стават много бързо. Няма новини от моя страна“, каза германецът.