Централният бранител на Челси Антонио Рюдигер мисли за свободен трансфер в Байерн Мюнхен, твърди вестник "Билд".

Германецът не може да се разбере с Челси за нов договор и е напълно възможно да си тръгне без пари в края на сезона. Интерес към него има не само от Байерн, но също така от Ювентус, Реал Мадрид и ПСЖ.

През уикенда излезе информация, че Байерн и Юве са готови да му плащат по 400 000 паунда (близо 470 000 евро) на седмица, което обаче граничи с фантастиката с оглед "стегнатите" бюджети на двата колоса.

Според данните на "Сън" годишната заплата на Рюдигер би надхвърлила 23 милиона евро, а в Байерн таван е 20 милиона евро. Толкова прибира Роберт Левандовски, а под него са Мануел Нойер, Люка Ернандес, Томас Мюлер и Лерой Сане.

28-годишният Рюдигер взима три пъти по-малко в момента и държи на рязко увеличение на възнаграждението си, за да остане на стадион "Стамфорд бридж". Смята се, че босовете на "сините" му предлагат "едва" 8.5 млн. евро на сезон.

Реал Мадрид едва ли ще си позволи исканата от Рюдигер заплата, тъй като дълговете на "белия балет" са значителни. Така ПСЖ изглежда като единственият възможен вариант бранителят да получи това, което иска във финансов аспект.