Макар и трудно, Челси запази лидерската си позиция в Премиър Лийг след победа с 0:1 над Брентфорд. Единственото попадение в мача отбеляза левият бек на „сините“ Бен Чилуел, който се разписа след отличен изстрел от наказателното поле в последната минута на първата част. Двубоят бе поредният силен за "пчеличките" и единствено страхотните намеси на Едуар Менди и късметът попречиха на тима на Томас Франк да спечели поне точка от мача с европейския шампион.

Челси контролираше срещата през първото полувреме и владееше топката значително повече от противника, но в началото на мача опасни положения пред двете врати липсваха.

В 22-ата минута Брентфорд стигна до първата си по-опасна ситуация пред вратата на Челси, а ударът на Мбемо срещна дясната греда на Едуар Менди. Няколко секунди по-късно, след скоростна контраатака на Челси Ромелу Лукаку засече центриране отляво, топката се оплете в мрежата, но белгиецът бе в положение на засада.

В 26-ата минута Челси получи правото да изпълни пряк свободен удар след нарушение на около 30 метра от вратата на Давид Рая. Матео Ковачич стреля, а след рикушет топката се насочи опасно в очертанията на вратата, но стражът на Брентфорд бе подготвен и изби в корнер.

В 37-ата минута Челси имаше възможност да открие резултата. Ромелу Лукаку получи топката от Бен Чилуел в наказателното поле и я върна към Тимо Вернер около дъгата, но ударът на германеца бе неточен.

Натискът на Челси даде резултат в най-удобното за „сините“ време. В 45-ата минута Бен Чилуел се оказа на точното място в наказателното поле и след отличен изстрел от ждроб с левия крак не остави шансове на Давид Рая.

В началото на второто полувреме ситуацията от първата част не се промени особено и Челси продължи с по-активните си действия, но до опасни положения не се стигна.

20 минути преди края на редовното време Ромелу Лукаку стреля неточно с глава от 5 метра пред голлинията на Брентфорд. Белгиецът получи пас в наказателното поле от Тимо Вернер, но дори да бе отбелязал, попадението нямаше да бъде зачетено, защото Лукаку бе в положение на засада.

След 70-ата минута Брентфорд започна масиран натиск в половината на Челси в опит да изравни резултата. Три минути след положението пред Лукаку Айвън Тони стреля опасно от наказателното поле, но Едуар Менди се справи и не позволи резултатът да бъде изравнен.

В 76-ата минута нападателят на Брентфорд Брайън Мбемо бе изведен в наказателното поле и нацели шестата си греда през сезона и втора в мача и не успя да материализира силния период за тима си от средата на второто полувреме.

Брентфорд продължи с натиска си и в 76-ата Айвън Тони получи пас от около 30 метра в наказателното поле, Трево Чалоба го изблъска, но поради отсъдена засада дузпа за „пчеличките“ не бе свирена.

9 минути преди края на редовното време Тимо Вернер се озова срещу вратаря на Брентфорд, но Давид Рая се намеси хладнокръвно и прибра топката в ръцете си.

В последната четвърт от мача Челси не намираше противодействие на атаките на Брентфорд и единствено сериозните пропуски на футболистите на „пчеличките“ спасиха „сините“ от попадение във вратата на Менди.

В 83-ата Трево Чалоба изчисти от голлинията изстрел на Ньоргор, а секунди преди това Едуар Менди се бе намесил решително след удар на Годос от около 7 метра.

Натискът на Брентфорд в края на мача бе впечатляващ, а в 86-ата минута Янсон пропусна с глава поредното положение за домакините след нова акуратна изява на Едуар Менди.

Късметът не бе с Брентфорд и в 93-ата, когато Менди направи поредното си великолепно спасяване след ножичен удар на Ньоргор.

След изстраданата победа Челси се завърна на върха в Англия. "Сините" имат актив от 19 точки, Ливърпул е с пункт по-малко, докато третият Манчестър Сити е със 17. Сензацията Брайтън към момента заема четвъртото място с 15 спечелени точки дотук. След загубата с 4:2 от Лестър Манчестър Юнайтед се срина до петата позиция във временното класиране. 

Брентфорд - Челси: 0-1

Голмайстори: 45' Бен Чилуел

Брентфорд:   Рая - Пинок, Янсон, Занка - Хенри, Йенсен, Ньоргор, Ониека, Канос - Тони, Мбуемо

Челси:   Менди - Сар, Кристенсен, Чалоба - Чилуел, Ковачич, Лофтъс-Чийк, Канте, Аспиликуета - Лукаку, Вернер