Челси загуби основните си нападатели за известно време, потвърди мениджърът Томас Тухел след победата над Малмьо с 4:0 вчера. 

Ромелу Лукаку и Тимо Вернер напуснаха с контузии още през първото полувреме и ще пропуснат следващите мачове на лондончани. 

Белгиецът пострада след ужасно влизане от Ласе Нилсен, а германецът излезе с мускулен проблем в задната част на бедрото. 

„Няма как да знаеш какво ще се случи. Говорих с Ромелу преди мача и той наистина бе изморен психически, но все пак става въпрос за нашият основен нападател. Исках да му дам увереност, но за съжаление обърна глезена си. Тимо е с мускулна травма, така че и двамата ще са аут за по няколко мача“ заяви Тухел. 

Челси има 5 двубоя  в следващите 17 дни, но добрата новина е, че в първенството всички съперници са от втората половина на класирането, а в Шампионската лига предстои нов мач срещу Малмьо. 

Срещу Норич в събота в нападение се очаква да играят Кай Хаверц и Калъм Хъдзън-Одой, след като Кристиан Пулишич все още е извън игра, а тимът ще брани първото си място в класирането без някои ключови фигури.