Челси елиминира Саутхямптън в Карабао Къп и се класира за четвъртфиналната фаза на турнира. „Сините“ трябваше да преминат през дузпи, за да сломят съпротивата на „светците“, които се представиха на отлично ниво на „Стамфорд Бридж“. В редовното време резултатът бе 1:1, но лондончани надделяха при дузпите с 4:3 и с общ резултат 5:4 се класираха напред.

Кай Хаверц откри резултата минута преди края на първото полувреме, а Че Адамс изравни две минути след началото на втората част.

В 11-ата минута Челси организира опасна атака и Рос Баркли получи топката в накзателното поле, след което подаде на Маркос Алонсо, който шутира, но ударът му бе блокиран.

5 минути по-късно и Кай Хаверц пробва късмета си от средна дистания, но ударът му мина встрани от вратата на Саутхямптън.

В средата на първото полувреме отново Кай Хаверц бе в центъра на събитията и нахлу отляво в наказателното поле на „светците“, но мощният му изстрел бе избит в корнер от Фрейзър Форстър.

В 29-ата минута Саутхямптън имаше възможност да открие резултата, след като след корнер отляво и центриране в наказателното поле Адам Армстронг стреля неточно с глава от няколко метра.

В 33-ата минута Саутхямптън отново застраши вратата на лондончани. Стюарт Армстронг стреля малко пред наказателното поле, а след рикушет кълбото се насочи опасно към вратата на Кепа, но стражът се намеси акуратно.

В 44-ата минута Кай Хаверц се извиси в наказателното поле след корнер, нанесе удар с глава и този път не остави шансове от Форстър, откривайки резултата.

Две минути след началото на втората част Саутхямптън успя да изравни. „Светците“ отнеха топата в половината на Челси и мигновено организираха атака. Кайл Уолкър-Питърс стреля от наказателното поле, Кепа не се намеси убедително, което позволи на Че Адамс да оплете кълбото в мрежата от няколко метра.

В 49-ата минута Хаверц отново стреля, но Форстър се намеси и предотврати попадение във вратата си.

В 57-ата Рийс Джеймс стреля от фаул от около 25 метра, но ударът му не бе насочен към някои от ъглите на Фрейзър Форстър, който изби в корнер.

Малко след това Рос Баркли стреля от наказателното поле по диагонал към вратата на Форстър, но вратарят на Саутхмямптън за пореден път бе на ниво.

В 74-ата минута Челси организира остра контраатака, която бе завършена от Саул Нигез, но ударът му по земя премина на около един метър от левия страничен стълб на противника.

Малко след това Саул Нигез отново имаше възможност да реализира. Бившият футболист на Атлетико Мадрид отправи удар с левия крак от около 30 метра, топката застрашително попадна под горната греда, но Форстър изби в ъглов удар.

В 78-ата минута, няколко секунди след като се появи на терена, Уил Смолбоун можеше да даде решителна преднина на Саутхямптън. Смолбоун стреля с глава фронтално срещу Арисабалага, но испанецът изби.

В продължението на редовното време Саутхямптън можеше да реши всичко в своя полза, но удари на Лианко и Дженепо с глава като по чудо не се превърнаха в гол.

В последната атака в мача Фрейзър Форстър се намеси отлично след силен изстрел на футболист на Челси от средна дистанция.

Невероятната драма на „Стамфорд Бридж“ трябваше да приключи с дузпи, които да решат четвъртфиналиста в турнира за Купата на Лигата. Първи зад топката застана Адам Армстронг от Саутхямптън и реализира. След него Маркос Алонсо от Челси също бе безупречен. Тио Уолкът сбърка първи и даде предимство на „сините“. Мейсън Маунт не успя да затвърди преимуществото на Челси и въпреки добре насочения изстрел в десния горен ъгъл на Форстър, вратарят изби. Шейн Лонг бе следващият, който застана зад топката и излъга Кепа, който се хвърли в противоположния ъгъл. След товаХъдсън-Одой направи 2:2 при дузпите. Уил Смолбоун прати топката в трибуните при третата дузпа за „светците“, а Бен Чилуел затвърди предимството на Челси. Ориол Ромеу направи 3:3 след това, но Рийс Джеймс бе хладнокръвен при последната дузпа и по този начин класира лондончани на четвъртфиналите в "Карабао Къп".

Челси – Саутхямптън – 1:1 / 5:4 след дузпи/

44‘ Хаверц

47‘ Адамс

Челси:   Арисабалага – Сар, Чалоба, Джеймс – Алонсо, Нигез, Ковачич, Хъдсън-Одой – Баркли, Зийех - Хаверц

Саутхямптън:   Форстър – Салису, Лианко, Валери – Дженепо, С. Армстронг, Диало, Уолкър-Питърс – А. Армстронг, Адамс, Тела

Стадион: „Стамфорд Бридж“