Носителят на Шампионската лига Челси удари с 1:0 Мальо в среща от група "Н" на турнира и се доближи до 1/8 финалите на надпреварата. Единственото попадение в мача заби Хаким Зиеш - в 56-ата минута.

Лондончани се изравниха с Ювентус на върха в групата с 9 точки. Зенит е с три пункта, докато Малмьо е с четири загуби и нула точки. По-късно днес "старата госпожа" посреща руснаците в Торино.

Като цяло лондончани тотално доминираха и в крайна сметка се поздравиха с победата и трите точки. Това бе и седми пореден успех на Челси във всички турнири.

От своя страна Малмьо отново разочарова в Шампионската лига и регистрира поредното си поражение.


Срещата в Швеция започна скучновато, като в началото действията се развиваха в средата на терена. В 13-ата минута Челси можеше да вкара, но Кай Хавертц изпусна, последва и пропуск на Хаким Зиеш.

Лондончани продължиха да доминират, но се зародиха нови пропуски дело на Лофтъс-Чийк и Зиеш. Това бяха силните минути на гостите, но те така и не успяваха да вкарат.

След половин час игра Кай Хавертц се озова на чиста ситуация, но отново не прати топката в мрежата. Домакините основно се защитаваха през това първо полувреме и стигнаха само до един удар дело на Чолак.

Челси започна атакуващо второто полувреме и стигна до бързо положение чрез Лофтъс-Чийк, но отново не вкара гол.

Логичното се случи в 56-ата минута, когато лондончани най-после поведоха. Хавертц намери Хъдсън-Одой, който продължи към Зиеш и той опъна мрежата за 0:1.

Последваха нови положения за Челси, но този път пропуски направиха Тиаго Силва, Хавертц и Пулишич. До края на мача "сините" от лондон изцяло контролираха събитията на терена и заслужено си взеха победата и трите точки.