Челси победи с 3:0 Лестър и увеличи преднината си на върха в класирането преди останалите мачове от 12-ия кръг на Висшата лига. Антонио Рюдигер, Н'Голо Канте и Кристиан Пулишич бяха точни за четвъртия пореден успех на „сините“ като гост в първенството.

Още в началото Бен Чилуел бе изведен от Жоржиньо зад защитата, но изстрелът му срещна гредата.В 14-ата минута Чилуел центрира от ъглов удар, Антонио Рюдигер надскочи всички в наказателното поле и реализира с глава в далечния ъгъл.

Малко по-късно Канте бе изведен на стрелкова позиция, но Шмайхел спаси. Луукман вкара за домакините, но попадението бе отменено заради засада. В 28-ата минута Канте се реваншира. Французинът получи топката от Джеймс, направи изнедващ дрибъл през центъра и стреля точно от границата на пеналта – 2:0 за Челси.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс реагира с двойна смяна на почивката. Харви Барнс и Адемола Луукман отстъпиха местата си на Джеймс Мадисън и Келечи Ихеаначо.

Гостите обаче отново бяха по-близо до гола. Първо Шмайхел спаси опасен изстрел на Чилуел, а след това рейд на Хъдсън-Одой завърши с удар, който премина на сантиметри над гредата.

В средата на второто полувреме резервата Пулишич пропусна отлична възможност отблизо, след като шутът му мина встрани от вратата. В 71-ата минута американският национал вече нямаше грешка, реализирайки отблизо след отлично подаване на друга резерва – Хаким Зиеш.

До края попадения на Хъдсън-Одой и Пулишич бяха отменени заради засади. Така тимът на Томас Тухел е първи с 29 точки, с 6 повече от Манчестър Сити и Уест Хем, които са с мач по-малко. Лестър пък заема 12-о място с 15 пункта.

Лестър – Челси 0:3

Голмайстори: Рюдигер (14), Канте (28), Пулишич (71)

Лестър: Шмайхел, Кастан, Союнджу, Еванс, Амарти, Олбрайтън, Ндиди, Сумаре, Барнс, Варди, Луукман

Челси: Менди, Чилуел, Рюдигер, Силва, Чалоба, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Маунт, Хавертц, Хъдсън-Одой