Лидерът във Висшата лига Челси загуби един от важните си играчи за дълго време, след като се оказа, че Бен Чилуел е с увредени връзки на коляното. 

Защитникът пострада в двубоя срещу Ювентус след сблъсък с Адриен Рабио и за разочарование на клуба травмата му се оказа доста сериозна. Засега обаче няма да бъде опериран. 

„За съжаление Бен е с частично разкъсване на връзките на коляното. Взехме обаче решение да го лекуваме консервативно. В следващите 6 седмици ще стане ясно дали той ще успее да се възстанови или все пак ще се наложи операция” заяви Томас Тухел днес. 

„Засега все пак сме оптимисти, тъй като първите реакции на тялото му са положителни. Надяваме се, че лечението ще даде добър резултат. На този етап са важни само предстоящите 6 седмици, след това ще видим. При всички случаи обаче, няма да бързаме. Разочаровани сме, но той е много позитивно настроен, което е хубаво ” добави той. 

Чилуел направи серия силни мачове в последните седмици и липсата му не е добра новина, но пък Челси има добър заместник в лицето на Маркос Алонсо, който започна силно кампанията като титуляр. 

Нголо Канте, който също не завърши мача в сряда, ще бъде на линия след само седмица, което е добре за Челси, а и Ромелу Лукаку е възстановен, но все още му липсва игрови ритъм. В неделя Сините приемат Манчестър Юнайтед в поредния си мач.