Челси победи Уотфорд с 2:1 като гост в равностоен двубой от 14-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Викъридж Роуд".

Момчетата на Томас Тухел започнаха плахо, но спирането на играта за двайсетина минути им подейства добре и те откриха резултата чрез Кай Хаверц преди изтичането на половин час игра.

Емануел Денис възстанови равенството малко преди почивката и "сините" дори трябваше да са доволни, че вратарят им Менди ги спаси от още едно попадение преди влизането в съблекалнята.

Хаким Зиеш възстанови преднината на европейския първенец в 72-ата минута и това се оказа последният гол в мача. Челси събра 33 точки на върха, докато възпитаниците на Клаудио Раниери са над чертата със 17 пункта.


Домакините натиснаха здраво още от самото начало и принудиха Едуар Менди да се намесва, а защитата пред него да се брани с дружни усилия. След едва 13 минути срещата беше прекъсната, тъй като зрител се нуждаеше от медицинска помощ заради получен инфаркт.

В средата на първото полувреме Челси можеше да открие резултата при първата си интересна атака. Кристиан Пулишич игра с глава и Мейсън Маунт стреля от воле, но топката се отби в гредата.

Точно Маунт откри резултата преди изтичането на половин час игра при страхотна акция на лондончани отляво. Маркос Алонсо си спря прекрасно във въздуха и чукна за Кай Хаверц, който намери Маунт отдясно. Англичанинът нямаше какво друго да стори, освен да опъне мрежата.

Попадение на Кай Хаверц беше отменено заради засада и  вината беше изцяло на забавилия се с паса Пулишич. На отсрещната вата пък Менди се намеси отлично при тупалката с левачката на Дани Роуз.

Вратата на "сините" обаче беше превзета в 43-ата минута, когато Емануел Денис намери долния ляв ъгъл с плътен удар, а асистенция записа Муса Сисоко. Самият Сисоко можеше да отбележи секунди преди паузата, но Менди се намеси.

В началото на второто полувреме Пулишич отново не показа бърза мисъл и изпорти прекрасен момент при пас на Хаверц. Американецът пропусна момента за стрелба и се засуети, а след това Маунт беше блокиран.

На отсрещната врата Менди и Рюдигер се справиха с дружни усилия, макар да имаше възможност пред Том Клевърли да открадне топката и да отбележи. Столичани отговориха с точен удар на Хаверц в средата на второто полувреме, но в случая вратарят Даниел Бахман беше застанал на мястото си и улови.

В 72-ата минута лидерът в таблицата си върна преднината, а в прегръдките на своите попадна Хаким Зиеш. Той получи подаване отляво от Алонсо и стреля моментално от движение в горния ляв ъгъл.

До края на срещата и двата отбора създадоха добри атаки, но не успяха да променят резултата. В 93-ата минута резервата Куцка би мощно от пряк свободен удар, но Менди реагира и спаси.

 

Уотфорд - Челси 1:2

0:1 Мейсън Маунт - 29'
1:1 Емануел Денис - 43'
1:2 Хаким Зиеш - 72'