Челси е решил, че левият бек Бен Чилуел се нуждае от операция на кръстни връзки на коляното, които контузи в двубой срещу Ювентус в Шампионската лига.

Английският фул бек сега почти сигурно ще пропусне остатъка от сезона, след като пострада при убедителния успех на „сините“ над „Старата госпожа“ с 4:0 в края на ноември. Чилуел се намираше в страхотна форма, след като си върна титулярното място в тима и имаше четири гола на клубно и национално ниво преди травмата.

Той имаше труден старт на кампанията и говори открито за трудностите си с това, че не е бил сред титулярите на Англия на Евро 2020, където „Трите лъва“ стигнаха до финала, но сега е аут до края на сезона за клубния си тим. Действащият европейски клубен шампион може, според няколко източника, да се опита да подпише с ляв бек/ляв уинг бек по време на предстоящия трансферен прозорец, като опция за това е Лука Дин от Евертън.

Мениджърът на Челси Томас Тухел използва Мейсън Маунт, Калъм Хъдсън-Одой, Саул и Кристиан Пулишич като варианти на Маркос Алонсо от ляво след контузията на Чилуел, но с неособено голям успех. Германският специалист се надяваше, че отсъствието на левия бранител ще бъде краткотрайно, казвайки по време на контузията, че клубът ще преразгледа отново ситуацията след шест седмици. „Бен е аут, има частично разкъсване на кръстни връзки и решението е да го третираме консервативно. Следващите шест седмици ще разберем дали ще бъде на разположение или ще се нуждае от операция“.