Томас Тухел заяви, че „всичко беше против“ Челси, след като тимът му завърши при равенство 1:1 с Брайтън, допускайки гол в добавеното време на двубоя.

„Сините“ поведоха благодарение на Ромелу Лукаку, но инкасираха попадение в 91-та минута, дело на резервата Дани Уелбек. И Тухел бе бесен по време на пресконференцията си след края на срещата, като разкритикува сериозно главния съдия Майк Дийн за това, че не е дал дузпа, когато Кристиан Пулишич падна на земята в наказателното поле на „чайките“.

„Имаме ужасно решение от рефера за 2:0. Дори не беше проверено. Всичко беше срещу нас. Имаме нови две контузии. Брайтън нямаше какво да губи и игра със самочувствие. Имахме огромни шансове, в нормална ситуация не бих го казал, но имаме 100-процентова дузпа срещу Пулишич, ситуация 50/50 за Мейсън Маунт да направи резултата 2:0. Защо трябва да свири преди топката да влезе? Как е толкова сигурен? Дузпата е подигравка, наистина“, започна той.

И за да направи нещата още по-лоши за лондончани, Рийс Джеймс напусна принудително терена през първото полувреме поради травма. И докато Тухел не беше в настроение да говори за предстоящия ключов сблъсък с Ливърпул, той не подмина проблемите с контузии на тима в последните седмици, както и влиянието на коронавируса върху отбора. „Не. Няма нужда да гледаме напред. Можем да опитаме да намерим играчи, които са готови да играят. Нямаме повече уинг бекове, всички са контузени. Играчи, които се завръщат след прекаран коронавирус, и играят, играят и играят“.

Челси изостава вече на осем точки от лидера в таблицата Манчестър Сити, като и двата отбора са с един и същи брой мачове. Но Тухел отказа да признае, че интегритетът на битката за титлата е бил развален от разкъсания коледен цикъл и проблемите, които бяха предизвикани от него. „Намираме се на тази позиция и трябва да се адаптираме към изискванията на ситуацията. Знам какво става, борихме се сериозно за победата срещу Брайтън, но просто не знам какво да очаквам от играчите си сега. Никога не сме правили нещо подобно. Просто трябва да изчакаме и да видим какво ще получим“, завърши германецът. /БГНЕС