Скандалното интервю на Ромелу Лукаку от миналата седмица, в което той разкри, че не е щастлив в Челси, само няколко месеца след завръщането си в клуба, не изненада всички. Феновете на Евертън и Манчестър Юнайтед вече са гледали този филм.

На „Гудисън Парк“ белгиецът постави под съмнение амбициите на отбора да спечели трофей. На „Олд Трафорд“ пък той се чувстваше изкупителна жертва, но този път прекрачи границата. Във всеки клуб, в който игра, 28-годишният нападател целуваше емблемата на отбора и се обясняваше в любов на феновете, а след това напускаше със скандал.

„Физически съм добре, но не съм доволен от ситуацията в Челси и ролята, която имам. Тухел избра да е играе с друга система. Искрено от дъното на сърцето си се надявам да се върна в Интер, при това не в края на кариерата си“, заяви Лукаку в интервюто, направено в началото на декември, но пуснато миналия четвъртък.

Редица анализатори и легенди на Челси скочиха яростно на белгиеца за тези думи. И това е съвсем нормално, защото трудно може да се направи нещо по-лошо в такъв момент от сезона. Ромелу се води за един от най-ерудираните играчи в света на футбола, но той е на 28, а не на 19, и трябва да знае, че това е неуважително. Защото нанесе големи щети на клуба, както и на своя мениджър. Но го е правил и казвал във всеки отбор, в който е бил и определено не се срамува от тези си думи.

Цитираният от "Тема спорт" Паоло ди Канио също изказа своето мнение по темата. В типичния си стил бившият нападател беше доста остър, но каза доста истини: „Това интервю показа слабостта на един спортист, който много бързо се отказва. Може би защото пристигна там с арогантността на някой, който не осъзнава какво е истинското му ниво. Той спечели Скудетото в Италия като съпротагонист с другите си съотборници, но не е Лео Меси. Интер щеше да триумфира и без него. Той е функционален играч, който изпълни дълга си в този отбор. След това отиде при шампионите на Европа, във Висшата лига срещу тимове като Сити и Ливърпул, където е само едно от многото големи имена. Ако пристигате в Челси и си мислите, че ще бъдете номер едно, ви очаква грубо събуждане! Сините играят много по-добре без него. Ромелу е много крехък. Отбеляза си невероятен автогол с това интервю, което направи абсолютно всички нещастни. Както винаги съм казвал, той е голяма кисела котка, а не пантера. Мисля, че Челси си дърпат косите от съжаление за този трансфер“.

А легендата на сините Джими Флойд Хаселбанк много правилно посочи кой е основният мотив за трансфера на Лукаку на „Стамфорд Бридж“. Не е нито любовта към клуба, както изтъкна белгиецът, нито желанието му при втория си период да докаже, че има място в тима: „Всички знаем, че той трябваше да напусне Интер, защото имаха финансови проблеми. Ако наистина обичаше клуба, щеше да каже: „Дайте ми половината заплата и оставам“. Това не се случи, нали? Сега е в Челси заради парите и направи нещо наистина неуважително“.