Барселона следи ситуацията около договора на Антонио Рюдигер, като защитникът на Челси е свободен да подпише предварително споразумение с чуждестранни клубове, след като навлезе в последните шест месеца от контракта си на „Стамфорд Бридж“.

Sky Sports News предаде по-рано тази седмица, че Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Ювентус са започнали разговори с представителите на бранителя за свободен трансфер през лятото. Рюдигер не бърза да подпише предварително споразумение с нов клуб, като германският национал е наясно, че може да има интерес и от Висшата лига, ако стане свободен агент през лятото. Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник не скри, че се възхищава на централния защитник на Челси.

Рюдигер навършва 29 години през март и следващият му договор може да се окаже най-големият в кариерата му. Той не е отхвърлил и възможността да преподпише с Челси, но европейският клубен шампион трябва да го направи най-скъпоплатения защитник в Премиършип, за да го задържи в редиците си. Последната оферта за нов договор от клуба бе отхвърлена от агентите на бранителя, тъй като му бе обещано да заработва само половината на това, което взимат най-скъпоплатените играчи в клуба.

Рюдигер пристигна на „Стамфорд Бридж“ от Рома през юли 2017 и спечели ФА Къп, Лига Европа и Шампионска лига с лондончани. „Сините“ могат да загубят Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен, но Тиаго Силва наскоро поднови договора си за още една година. /БГНЕС