Томас Тухел заяви, че е склонен да прибави към опциите си на позицията ляв бек, тъй като титулярният избор Бен Чилуел е аут до края на сезона.

Английският национал се подложи на операция миналата седмица, след като разкъса кръстни връзки на коляното при успеха на Челси над Ювентус с 4:0 в Шампионска лига през ноември. В момента Ян Маатсен и Емерсон Палмиери са под наем, като и двамата могат да бъдат викнати обратно на „Стамфорд Бридж“.

Тухел отказа да отхвърли възможността да извика обратно Палмиери от наема му в Лион, когато бе запитан специфично за фул бека на пресконференцията си преди съботното домакинство на Честърфийлд от третия кръг за ФА Къп.

„Няма да дам подробности, но няма да се крия от факта, че имаме контузии. Бен Чилуел ще отсъства до края на сезона. Той е топ играч и топ професионалист. Не става въпрос за това само какво ми се иска на мен относно подсилване. Преценяваме нещата и обсъждаме позицията, да, това е една от опциите – да привикаме обратно Палмиери, но няма да коментирам повече темата".

"Обсъждаме януарския трансферен прозорец и сме в разговори с щаба и ръководството, и скаутския департамент, проверявайки възможностите си. Винаги го правим, но имайки предвид дългосрочните травми, поглеждаме към пазара и опциите, но нещата трябва да имат смисъл по отношение на човека, позицията и, разбира се, качеството, но следим ситуацията“, сподели германецът.