Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че съставът му трябва да подобри поведението си за неделния сблъсък от Висшата лига с Тотнъм, ако иска да избегне борбата да остане в топ 4.

Амбициите на „сините“ за шампионска титла се изпариха в последните два месеца след серия от една победа в последните седем двубоя от Висшата лига. Играчите на Тухел не бяха на ниво при равенството 1:1 с Брайтън във вторник, което ги остави на 12 точки зад лидера Манчестър Сити, с един мач повече от шампионите.

„Мога да видя, да усетя от себе си и отбора, че някои емоции взеха връх, може би отчаяние, може би разочарование. Трябва да направим така, че излезем с различно поведение и настройка, и в топ форма, защото ни чака голям мач в неделя“, започна германският специалист. Драматичният обрат на Тотнъм срещу Лестър от 1:2 след 94 минути игра до 3:2 в сряда означава, че „шпорите“ влизат в двубоя на „Стамфорд Бридж“ на осем точки зад третия Челси, но с четири мача в резерв.

Уест Хем, Арсенал и Манчестър Юнайтед също имат мачове по-малко в сравнение с европейския клубен шампион в битката за място в групите на Шампионска лига догодина. Общо 22 мача от Висшата лига бяха отложени в последните седмици, като съставите пострадаха от коронавирус и контузии.

„Странно е да видиш графика и отбори, които се борят в същата зона на таблицата и са с четири мача по-малко. Това може да доведе до погрешно впечатление, че имаш комфортен аванс, когато това не е така. Така че трябва да направим така, че това не се промени“, завърши Тухел.