Челси се класира за финала на Световното клубно първенство, след като победи с 1:0 шампиона на Азия Ал Хилал. Ромелу Лукаку донесе успеха за англичаните с гол през първата част.

Тимът от Саудитска Арабия, воден от Леонардо Жардим, елиминира Ал Джазира след пердах с 6:1, за да стигне до полуфиналите. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Одион Игало води атаката на Ал Хилал. 

Лондончани пък бяха без мениджър си Томас Тухел, който в неделя даде положителен тест за коронавирус. В 18-ата минута Лукаку остана на сантиметри от това да засече от няколко метра центриране на Аспиликуета. После удар на белгиеца бе спасен.

В 32-ата минута Хавертц проби отляво и центрира, а Ал Шахрани се намеси много лошо и свали топката за Лукаку, който от четири метра нямаше как да пропусне.

В начало на второто полувреме Хавертц проби и стреля от изключително малък ъгъл, но топката срещна гредата. В 60-ата минута вратарят на Ал Хилал спаси хубав удар на Зиеш в горния ъгъл. 

Малко след това и саудитският тим стигна до чиста възможност. Перейра изведе Марега, който излезе очи в очи с Кепа. Стражът на Челси обаче спаси.

В 69-ата минута испанецът отново се намеси блестящо, избивайки с една ръка изстрел на Кано. Перейра пропусна третата добра възможност за отбора на Жардим, стреляйки встрани от добра позиция. До края Челси удържа крехкия си аванс и заслужено стигна до големия финал в Абу Даби.

В спора за отличието "сините" ще срещнат първенеца на Южна Америка - бразилския Палмейрас. Мачът е в събота от 18:30 часа българско време. Ал Хилал пък ще играе с шампиона на Африка Ал Ахли в мача за третото място.