С гол в 89-ата минута на Хаким Зиеш, Челси постигна много трудна победа с 1:0 като гост на Кристъл Палас в мач от 26-ия кръг на Висшата лига.

Шампионът на Европа се представи безлично на "Селхърст Парк", но все пак измъкна важния успех с попадението в края.

С него "сините" събраха 50 точки и заемат 3-то място в класирането. "Орлите" се смъкнаха на 13-та позиция с 26 т. и са без победа в първенството от пет поредни мача. 


Домакините започнаха мача по-добре и Вилфрид Заха изведе Майкъл Олис на чиста позиция, но той не уцели вратата. После Челси пое контрол върху срещата, но Кристиан Пулишич и Антонио Рюдигер не оползотвориха открилите им се възможности.

В 20-та минута гостите пропуснаха голям шанс да поведат. Н‘Голо Канте беше изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. В самия край на полувремето Палас пропусна нов шанс да поведе. Заха беше изведен и стреля по диагонала към далечната греда, но на сантиметри от целта.

След почивката "Орлите" бяха по-добрият отбор на терена, а Челси трудно създаваше опасни положения. Най-опасен за шампиона на Европа беше Хаким Зиеш и именно той откри резултата.

В 75-ата минута Ромелу Лукаку стреля, Висенте Гуаита спаси, но при добавката мароканецът откри резултата. ВАР обаче се намеси и голът беше отменен за засада на белгийския стрелец.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Зиеш донесе победата за Челси. Той се разписа с удар от воле на далечната греда след хубаво центриране на Маркос Алонсо.

Кристъл Палас – Челси 0:1

0:1 Зиеш (89)

Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Андерсен, Гуехи, Мичъл, Макартър, Куяте, Шлуп, Осил, Аю, Заха

Челси: Менди, Рюдигер, Кристенсен, Силва, Пулишич, Канте, Жоржиньо, Сар, Хавертц, Зиеш, Лукаку

Снимка: БГНЕС