Челси обърна Лутън с 3:2 и стигна до 1/4финалите за ФА Къп след сериозна битка на терена на тима от Чемпиъншип. 

Хората на Томас Тухел на два пъти изоставаха, но след като изравниха постигнаха и важна победа, буквално часове, след като стана ясно, че собственикът Роман Абрамович продава клуба. 

Тимо Вернер се отчете с гол и 2 асистенции и бе най-добрият за Сините, а Ромелу Лукаку отбеляза победното попадение. Домакините не играха лошо, но в крайна сметка не успяха да поднесат изненада. 

Началото бе отлично за домакините, които вкараха още във 2-ата минута. След корнер Рийс Бърк отклони отлично към далечната греда с глава и Кепа просто не мръдна. Голът падна след 102 секунди игра и това бе най-ранното попадение, получено от Челси през сезона. 

Лондончани определено се стъписаха и малко след това отново Бърк се оказа на добра позиция, но вдигнат флаг за засада спаси гостите. Последва обаче контузия за вратаря Джед Стиър и ранна смяна за тима от Чемпиъншип. 

Едва около 20-ата минута Челси се поокопити и Саул стреля точно в близкия ъгъл, но в удара нямаше сила. След точен удар на Потс, спасен от Кепа, гостите изравниха. В 27-ата минута домакините загубиха в централната зона, Маунт подаде на Вернер, който напредна, след което намери Саул Нигес и испанецът реализира с майсторски удар в далечния ъгъл. 

В 32-ата минута Сините трябваше да водят. Маунт изведе Саул сам срещу вратаря, но този път испанецът бе надигран от стража, който леко отклони покрай вратата. Малко след това Истед спаси и опасни изстрели на Кенеди и Лукаку. 

Челси имаше предимство, но домакините бяха тези, които вкараха отново, сякаш от нищото. Мендес Гомес даде страхотен извеждащ пас на Хари Корник зад защитата, нападателят напредна и преодоля Кепа за 2:1. 

След паузата гостите заиграха по-активно и Истед спаси удар на много активния Саул. В 54-ата минута Вернер излезе на добра позиция, но се забави и Локиър го спря. 

В крайна сметка обаче, натискът на гостите даде резултат в 68-ата минута. Лофтъс-Чийк даде отличен прехвърлящ пас зад защитата към Вернер, който майсторски утроти топката с бедро и с второто докосване я прати в далечния ъгъл за 2:2. 

Това даде вдъхновение на гостите и в 78-ата минута те поведоха. Вернер отново бе в основата на попадението, като преодоля Ошо и достави отлична ниска топка пред вратата, където Лукаку спокойно засече за 3:2. 

Това се оказа и решаващо и Челси стигна до победата, въпреки че малко преди края домакините претендираха за дузпа заради игра с ръка, но такава не бе отсъдена и победата остана за гостите. 

Лутън – Челси    2:3

1:0    Бърк 2
1:1    Саул 27
2:1    Корник 40
2:2    Вернер 68
2:3    Лукаку 78

Лутън: Стиър (14 Истед), Бърк, Локиър, Потс, Киосо, Мендес Гомес, Ошо, Бери (63 Кембъл), Бел, Корник, Мускве (62 Джером)
Челси: Кепа, Рюдигер, Лофтъс-Чийк, Сар, Хъдзън-Одой (62 Вейл), Жоржиньо, Саул, Кенеди (61 Пулишич), Маунт, Лукаку, Вернер