Турският милиардер Мухсин Байрак твърди, че е близо до споразумение с Роман Абрамович за закупуването на Челси на доста ниска цена. 

Интересът към английския клуб е доста сериозен, след като стана ясно, че руският олигарх е готов да се раздели с него заради събитията в Украйна. 

Счита се, че Абрамович би получил поне 3 милиарда паунда за лондончани, но сега самият Байрак твърди, че преговорите вървят добре за доста по-малка сума, която е дори под 2,5 милиарда. 

„Достигнахме до определена фаза. Нашите адвокати и хора от финансовия департамент ще започнат преговори с техните в Лондон в четвъртък. На този етап това е положението. Има прогрес при преговорите и вероятността да придобием клуба е около 90%” заявява Байрак. 

„Няма да разкрия на каква стойност е офертата ми, защото трябва да бъдем внимателни по отношение на процеса иначе ще се издъним. Има държави, които не искат Турция да купи Челси, така че нека да запазим тази малка тайна. Мога да кажа единствено, че сме предложили по-малко от 2,5 милиарда, както писаха английските медии” добавя той. 

Байрак оглавява компанията „АВ Group”, която инвестира в криптовалута, строителство, туризъм и енергийните сектори. Седалището на групата е в Истанбул, но също така оперира в Италия, Гърция и Испания, а стойността и е около 8 милиарда лири. 

Консорциум начело на който стои американецът Тод Бьоли, както и швейцарецът Хансьорг Вайс, също са сред сериозните кандидати за клуба от Западен Лондон. Друг американец – Джош Харис, който притежава малка част от Кристъл Палас, също обмисля да излезе с оферта.