Въпреки проблемите извън терена, Челси продължи с победите във Висшата лига, като спечели с 3:1 гостуването си на Норич в отложен мач. 

Хората на Томас Тухел вкараха два бързи гола, които им дадоха контрола, а след това макар и да трябваше да потреперят, си гарантираха успеха с късно попадение. 

Кай Хаверц и Мейсън Маунт записаха по гол и асистенция за лондончани, които вече имат 56 точки и са твърдо в Топ 4. Норич остава последен само със 17. 

Томас Тухел излезе с интересен състав, в който липсваха Антонио Рюдигер, Нголо Канте, Ромелу Лукаку и Хаким Зиеш, които все пак бяха на пейката, докато Рийс Джеймс не бе в групата. 

Това обаче не донесе никакви проблеми и още до 15-ата минута лондончани на практика си осигуриха триумфа. Още в 3-ата Мейсън Маунт центрира от корнер към близката греда и Трево Чалоба изпревари всички, за да отклони в мрежата. 

Сините продължиха да натискат и Хаверц тества на два пъти Крул, преди в 14-ата минута германецът да се измъкне отдясно и подаде към Маунт, който с първото си докосване елиминира Кабак, след което прати топката в далечния ъгъл. 

Канарчетата опитаха да се активизират и Цимерман накара Менди да се намесва. Гостите обаче оставаха опасни и Маунт не успя да вкара втория си гол след нов пас на Хаверц. 

Гостите запазиха контрола в следващите минути и Кристенсен и Саул също получиха шансове, но не успяха да реализират. Вернер също прати топката над целта, след което Ковачич стреля в гредата. В крайна сметка паузата дойде при солиден аванс за Челси. 

Втората част започна с удар на Маунт в близкия ъгъл, с който Крул се справи. За домакините влезе Милот Рашица и донесе енергия, като първо стреля над вратата, а след това Чалоба го блокира.

Домакините се активизираха и в 65-ата минута поискаха дузпа за игра с ръка на Чалоба, която бе доста встрани от тялото му. ВАР прегледа ситуацията, а след това същото направи и реферът Мартин Аткинсън, който посочи бялата точка. Теему Пуки не сбърка и върна интригата. 

Голът амбицира Канарчетата, които продължиха да играят добре и потърсиха равенството, но трудно стигаха до чисти положения. В 86-ата минута току-що влезлият Ромелу Лукаку пропусна да реши всичко, стреляйки неточно от чиста позиция, но в 90-ата Канте намери свободния Хаверц и той не сбърка от 14-15 метра. 

Норич – Челси    1:3

0:1    Чалоба 3
0:2    Маунт 14
1:2    Пуки 70 дузпа
1:3    Хаверц 90

Норич: Крул, Аарънс, Цимерман (46 Ръп), Ханли, Кабак, Уилямс, Лес-Мелу, Норман (46 Рашица), Маклейн, Сарджънт (82 Роу), Пуки
Челси: Менди, Чалоба, Силва, Кристенсен, Аспиликуета (46 Лофтъс-Чийк), Жоржиньо, Ковачич (85 Канте), Саул, Аспиликуета, Маунт, Вернер (85 Лукаку), Хаверц