Турбулентната седмица на Челси се влоши допълнително, след като стана ясно, че Barclays са замразили временно банковите сметки на клуба.

„Сините“ бяха ударени от новината, че правителството на Великобритания е наложило санкции на собственика Роман Абрамович в четвъртък, което ограничи тяхната способност да функционира.

Правителството заяви, че лондончани могат да продължат с футболния си график и в петък говорител за министър-председателя каза, че Даунинг Стрийт обмисля облекчаване на рестрикциите, за да направи ежедневните операции на клуба по-лесни.

Въпреки това, то бе последвано от замразяването на техните банкови сметки от Barclays. Банката каза, че решението е било взето, тъй като се изисквало време за преразглеждане на лиценза, който клубът получи от правителството.

Според Sky Sports, Челси се надява замразяването на техните банкови сметки да бъде премахното скоро. Докато новината за замразяването на банковите сметки нанесе нов удар на клуба, те остават в разговори с правителството според Мат Лоу от The Telegraph. Журналистът заяви, че ръководни лица от „сините“ са изготвили „фатален сценарий“, според който клубът може да фалира, ако лицензът не бъде облекчен.

Челси, който надви Норич в четвъртък вечер, приема Нюкасъл на „Стамфорд Бридж“ в неделя.