След няколко турбулентни дни, Челси получи най-накрая добри новини след появилата се информация, че Роман Абрамович и правителството на Великобритания са постигнали споразумение за продължаване продажбата на клуба.

Бъдещето на „сините“ бе хвърлено под въпрос в четвъртък, когато правителството наложи санкции на Абрамович. Клубът е ограничен в това как функционира към настоящия момент, техният спонсор на екипите Three прекрати договора си клуба, а Barclays временно замрази банковите сметки на лондончани.

Продължават да текат разговори между клуба и правителствени лица, като според The Telegraph е била договорена продажба на клуба, въпреки че бе представен „фатален сценарий“, в който клубът може да фалира. Според информацията, предпочитанието на правителството е за бърза продажба и че Абрамович е инструктирал американската банка The Raine Group да продължи с процеса по прехвърляне на акциите. За потенциалните купувачи на клуба е бил поставен краен срок до следващата седмица.

Британският бизнесмен Ник Кенди е сред кандидатите, докато швейцарският милиардер Хансьорг Вис също изрази интерес към закупуването на дяловете. Има интерес и от САЩ в лицето на Ууди Джонсън, собственикът на тима от Националната футболна лига (НФЛ) Ню Йорк Джетс, както и фамилията Рикетс, която управлява бейзболния Чикаго Къбс, докато турският бизнесмен Мухсин Байрак също потвърди интереса си, давайки предложение.

Извън случващото се около бъдещето на клуба, „сините“ приемат Нюкасъл в двубой от Висшата лига в неделя следобед.