Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че отборът няма възможност да си позволи пътуване със самолет за предстоящия четвъртфинал от ФА Къп срещу Мидълзбро.

„Замразените“ активи на Роман Абрамович вследствие на санкциите от британското правителство спрямо руснака направиха така, че клубът разполага със само 20 хиляди паунда, с които да оперира по време на гостуванията си.

По този начин „сините“ остават без решение за чартърен полет, като алтернативата да пътуват на североизток е с автобус. Разстоянието от столицата до Мидълзблро и обратно е 840 километра и се изминава за около 10 часа.

Челси пътува до Франция за реванш от осминафиналите в Шампионска лига срещу Лил, но тази визита е била организирана преди да влязат в сила рестрикциите спрямо клуба., така че първото гостуване, което е афектирано от събитията, е предстоящата събота с Боро.

„Искаме да намерим решение, тъй като искаме да играем всичките си мачове. Не е въпрос на лукс да пътуваш със самолет. Ние сме професионален отбор и искаме да играем и двата си мача, между които има два дена почивка. Има голям шанс от травми, ако пътуваме с автобус“, коментира Тухел.

От Челси пък използваха и официалния си сайт да изразят огорчението от факта, че не могат да продават и билети за срещата с втородивизионния отбор, след като и това звено е запорирано от правителството на Великобритания, включително и продажбата на фенски артикули от клубния магазин.