Четири от офертите за Челси са избрани във финалния списък, от който ще бъде определен бъдещият нов собственик. Според „Дейли Мейл“ американската банка „Рейн Груп“, която е наета да намери най-подходящия купувач за клуба, вече е информирала официално тези кандидат-купувачи, които остават в битката. Това са консорциумът, оглавяван от американския милиардер Тод Боели, консорциумът с участието на Мартин Броутън и Себастиан Коу, семейство Рикетс, което притежава Чикаго Къбс, и собственикът на Бостън Селтикс Стивън Палиука.

Английските медии твърдят, че с днешна дата като най-големи фаворити се очертават първите две споменати оферти, зад които стоят съответно Тод Боели и Мартин Броутън и Лорд Коу. Твърди се, че първото предложение е в размер на близо 2,5 милиарда паунда, докато другата фаворизирина оферта е за малко по-ниска сума, пише "Тема спорт".

„Дейли Мейл“ добавя, че това е първоначалният размер на офертите. Четиримата избрани кандидат-купувачи обаче са готови да увеличават предложенията си във втората фаза на битката, ако това има бъде разрешено. В случай че това се случи, втората фаза практически ще се превърне в своеобразен търг за Челси между четиримата останали кандидати.