Тимо Вернер иска да напусне Челси през лятото. 26-годишният германец не е удовлетворен от престоя си в отбора на "сините", за които се състезава от лятото на 2020 г., след като бе взет от РБ Лайпциг за 53 млн. паунда.

Sport 1 съобщи, че Вернер и агентът му Фолкер Щрут вече са задействали напускането на нападателя. Договорът на немеца с Челси е до 2025 г., но се очаква през следващия трансферен прозорец да напусне лондонския тим.

Борусия Дортмунд е един от клубовете, които искат да подпишат с Вернер. Другият е хегемонът Байерн Мюнхен. А Челси ще поиска най-малко 34 млн. паунда за него. Самият Вернер коментира, че се чувства по-добре, когато се състезава за националния отбор на Германия.

"Нещата не са както бих искал да бъдат в Челси, затова е чудесно, че под ръководството на Ханс-Дитер Флик е различно", заяви цитираният от "24 часа" Вернер, след като отбеляза в контролата на Германия срещу Израел, завършила 2:0.

"Харесва ми да играя футбол, без значение къде го играя. Има различни начини на игра сред футболистите на Челси и в националния отбор на Германия".

"Може би играта в националния тим ми пасва повече. Тук винаги имам шанс да отбележа гол, а аз мога да вкарвам. Чувствам се комфортно тук", допълни Вернер.