Антонио Рюдигер бе разбираемо крайно разочарован след отпадането на Челси от Шампионската лига, въпреки победата над Реал Мадрид с 3:2 в реванша в Испания. 

Лондончани изиграха един от най-добрите си мачове през последните години, поведоха с 3:0, като защитникът вкара с глава, техен гол бе отменен заради много лека игра с ръка, пропуснаха и серия други положения, за да получат два гола, които пратиха Реал към полуфиналите с общ резултат 5:4. 

„Позитивното бе, че не се предадохме. Не са много отборите, които могат да дойдат в Мадрид и да доминират така, както ние го направихме. Когато обаче в рамките на два мача направиш подобни грешки, както нас, ще бъдеш наказан” заяви защитникът. 

„Планът ни бе да намерим свободното пространство и да вкараме рано, което се получи. Останахме спокойни и търпеливи и след почивката продължихме да атакуваме и вкарахме още два пъти. След това дойдоха грешките” добави той. 

„За нас въпросът бе на живот и смърт. Едва ли много хора са вярвали преди мача, че можем да поведем с 3:0. При тях обаче индивидуалната класа отново блесна в лицето на Модрич и Бензема” каза още Рюдигер.