Нападателят на Челси Кай Хаверц трябва да преоткрие своето голмайсторско докосване, призова го мениджърът на клуба Томас Тухел след многото пропуски, направени от нападателя при вчерашното 1:1 с Манчестър Юнайтед.

Хаверц можеше да изведе Челси напред в резултата преди почивката, когато те доминираха в играта, но беше отказан от вратаря Давид де Хеа. До момента 22-годишният германски нападател има 12 гола в 40 мача във всички турнири за Челси през сезона. Но за последно се е разписа при разгромната победа с 6:0 над Саутхямптън на 9-и април, пише БТА.

"За него е нужно да си намери най-добрата форма. Надявам се, че започва да показва реакция и скоро ще ни демонстрира головия си нюх. Но имаме предвид, че момчетата в атаката все още са много млади. И няма да ги сочим с пръст, защото макар и не много ефективни, са трудолюбиви и сдържани.

"Искам да отбележа, че срещу Саутхямптън и при победата на Сантяго Бернабеу (срещу Реал Мадрид) се възползвахме по прекрасен начин от шансовете си.

Тухел поздрави работата по време на тренировките на Вернер и Хаверц, но продължава да има претенции към прецизността пред вратата.

"Когато погледнем статистиката, виждаме огромен брой спринтове и интензивна работа от Кай, и от Тимо. Което е много добре. Може би не пристигат дори прекалено свежи в момента за удар. И затова е добре да ги пазим от критики – защото не заслужават още натиск.

"Търсим топката много, но съм съгласен, че ако снощи Хаверц беше демонстрирал формата си от предишните седмици, този мач щяхме да сме го приключили доста рано, обобщи треньорът.

Челси е на 3-о място в Премиършип с 66 точки, 6 точки пред 4-ия Арсенал пет кръга преди края.

Снимка: БГНЕС