Евертън стигна до безценна победа в битката за оцеляване във Висшата лига. Тимът на Франк Лампард победи с 1:0 Челси у дома и направи огромна крачка към спасението си. Ричарлисон отбеляза единствения гол малко след почивката, а с решаващ принос за успеха бе вратарят Джордан Пикфорд.

Така "карамелите" все още са под чертата с изпадащите на 18-о място, но се приближаха на две точки от Лийдс и Бърнли, като имат и мач по-малко. "Сините" пък все още са трети, но Тотнъм и Арсенал вече са плътно зад тях.

Маунт създаде първата опасност в двубоя, стреляйки от дистанция, но топката премина на сантиметри над напречната греда. Домакините отговориха с акция на Гордън, който преодоля двама бранители, напредна много добре и шутира с левия крак, но не уцели вратата.

Евертън започна вихрено второто полувреме. В 47-ата минута  Ричарлисон блокира подаване на Аспиликуета, след което Грей продължи към бразилеца, който откри резултата с удар в далечния ъгъл на Менди. Веднага след това Миколенко пропусна да удвои от отлична позиция.

В 59-ата минута Маунт стреля от наказателното поле, а топката рикошира в двете греди и се отклони към Аспиликуета, който стреля, но Пикфорд спаси. При последвалия ъглов удар пък Рюдигер шутира от упор, а топката буквално нокаутира вратаря, но не влезе в мрежата.

Пет минути преди края Грей пропусна да реши всичко, след като ударът му премина на сантиметри от целта. В продължението на двубоя Пикфорд спаси по великолепен начин удар на Ковачич отблизо и Евертън стигна до жизненоважната победа.

 

Евертън - Челси  1:0

Голмайстор: 1:0 Ричарлисон (47)

Евертън: Пикфорд, Коулман, Мина, Холгейт, Миколенко, Делф, Докуре, Грей, Айоби, Гордън, Ричарлисън

Челси: Менди, Джеймс, Рюдигер, Силва, Алонсо, Аспиликуета, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Маунт, Хаверц, Вернер