Британският милиардер Джим Ратклиф заяви, че не се отказва офертата си да купи Челси, въпреки отказа на американска банка, която се занимава с продажбата на клуба.

Босът на химическата компания INEOS обяви миналия петък оферта за клуба в последната минута от 4,25 милиарда паунда, но консорциум, воден от съсобственика на Лос Анджелис Доджърс Тод Бьоли, е смятан за предпочитан за момента купувач.

Руският собственик на клуба Роман Абрамович, на когото е наложена санкция от британското правителство заради инвазията на Русия в Украйна, продава клуба от Западен Лондон.

"Ние представихме на банката оферта в края на миналата седмица, но не чухме нищо в замяна, което е разочароващо", каза цитираният от БТА Радклиф пред "Би Би Си".

"Не казвам, че няма да обсъдим сделката, защото ние сме британци и имаме страхотни намерения за Челси", добави той.

"Дейли Телеграф" обаче цитира по-рано един от директорите на компанията Том Кроти, който е казал, че банката не е приела офертата на клуба.

"Получихме имейл, в който се казва "забравете, вие не сте част от процеса, но няма да се откажем, защото вярваме, че можем да направим добри неща за клуба", заяви той.

Ратклиф призна, че офертата му е била късна, но той е използвал времето си, за да стигне до добре осъзнато решение.

Консорциумът на Бьоли включва швейцарския милиардер Ханс Йорг Вис, както и британския инвеститор Джонатан Голдщайн