Челси завърши 2:2 с Уулвърхемптън в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Ромелу Лукаку вкара два гола за две минути в началото на второто полувреме. Тринкао и Конър Коуди в последните секунди обаче донесоха точката за „вълците“.

Новият собственик на лондончани – Тод Боели, изгледа двубоя от ложите на „Стамфорд Бридж“. В 34-а минута Тимо Вернер прати топката във вратата на Жозе Са, но реферът отмени попадението заради нарушение на германеца.

Четири минути след това и попадения на Лофтън-Чийк беше отменено заради засада на Ромелу Лукаку. В последната минута на полувремето Уулвс пропусна златен шанс, след като Дендонкер пропусна на празна врата.

Лукаку откри резултата от дузпа в 56-ата минута. Белгиецът падна в наказателното поле след съприкосновение със Саис. След дълго разглеждане на ситуацията с ВАР бе отсъдена дузпа, която Лукаку реализира. Секунди по-късно Лукаку удвои аванса на "сините", след като бе изведен от Пулишич и нанесе точен завършващ удар.

"Вълците" се върнаха в мача в 79-ата минута, когато появилият секунди по-рано на терена Тринкао си изработи пространство за изстрел и с много хубав удар не остави шансове на Менди.

Голът мотивира гостите, които взеха инициативата и заслужено стигнаха до едната точка. В 7-ата минута на добавеното продължение на двубоя Коуди шокира домакините с прецизен завършващ удар.

Челси остава на третото място, а Уулвърхемптън е на осма позиция.