Мениджърът Томас Тухел заяви, че е тъжен и разочарован от втория пореден загубен финал срещу Ливърпул, но също така се гордее с представянето на отбора си срещу може би най-силното нападение в света. Лондончаните стигнаха до второ поредно нулево равенство с "червените" и отново отстъпиха с дузпи. 

"Не съжалявам за нищо, както и в предния финал за Карабао Къп. Казах на футболистите ми, че се гордея с тях. Играхме силно и затруднихме Ливърпул максимално както в предния мач, така и в този. Да, може би първите 15 минути не бяха добри за нас, но до края на двубоя бяхме безупречни", заяви Тухел пред Скай Спортс, цитиран от БТА.

"Направихме два пъти 0:0 срещу може би най-доброто нападение в цял свят, а и създадохме доста положения. Заслужавахме да спечелим трофея също толкова, колкото и те, но в крайна сметка пак паднахме с дузпи. Това е разочароващо и тъжно, но в същото време можем да се гордеем с представянето ни.

"Бях сигурен, че ще спечелим този финал, защото в големи периоди от мача инициативата бе на наша страна. Бях сигурен до последната минута, но за съжаление това не се случи. Не бях прав. Сега трябва да преглътнем поражението и да продължим напред. Такъв е животът в спорта.

"Имаме всичко нужно, за да печелим трофеи и това е нещо доказано от самите нас. Взехме Световната клубна купа и Суперкупата на Европа, така че няма за какво да съжаляваме. Представихме се добре и в Шампионската лига, и в домашните турнири. Имаме футболисти с неразрушима психика, но Сити и Ливърпул показаха, че ни трябва и постоянство".