Ромелу Лукаку е все по-близо до завръщане в Интер, след като „Скай Италия” твърди, че двата клуба принципно вече са се разбрали за нападателя. 

Белгиецът ще при Нерадзурите под наем срещу 8 милиона евро, като за следващата седмица са насрочени медицинските тестове, след което трансферът ще бъде завършен. 

Все още остава да се уточнят някои подробности, но се твърди, че в договора няма да има клаузи, които да дават опция или да задължават Интер да го откупи за постоянно след края на наема. 

Футболистът обаче се е съгласил да получава с 30% по-малко, отколкото в Западен Лондон, за да се върне в Италия. 

От Челси платиха 98,5 милиона паунда за Лукаку миналата година и ще искат да си върнат по-голямата част от парите за футболиста, който обаче разочарова, като вкара само 8 гола в 26 мача от Висшата лига и общо 15 в 44 във всички турнири и поиска пак да облече екипа на Интер. 

Твърди се, че още през април, когато голмайсторът се е обадил на треньора Симоне Индзаги, за да му честити рождения ден, го е попитал какво трябва да направи, за да заиграе отново в Милано. 

Счита се, че новият собственик на Сините Тод Бьоли също има пръст в очакваната раздяла с Лукаку, който се очаква да бъде заместен в нападението на отбора от Рахийм Стърлинг.