Новият собственик на Челси Тод Боели е имал среща с агента на Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш. Тя се е провела в Португалия през миналата седмица.

Както е известно, в последните дни много се спекулира относно бъдещето на звездата на Манчестър Юнайтед.

Въпреки че отбеляза 24 гола във всички състезания през миналия сезон, това не беше достатъчно на Манчестър Юнайтед, за да добие място в Топ 4, което щеше да им даде правото да участват в най-реномирания европейски клубен турнир – Шампионската лига. „Червените дяволи“ трябваше да се задоволят с шестото място в крайното класиране на Висшата лига и Лига Европа.

Според информацията на журналиста Дейвид Орнщайн от авторитетното британско издание „The Athletic“, бъдещето на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, както и потенциалното му преминаване в Челси, са били обсъдени, когато Боели се е срещнал с Мендеш.

Не е ясно какъв е изходът от срещата и дали Челси ще отправи официална оферта за Роналдо. Във вчерашния ден се появи информация, че Рома начело с Жозе Моуриньо проявява интерес към португалската суперзвезда, пише "Тема спорт". Последните информации, идващи от Острова, сочат, че той все пак ще остане в Манчестър Юнайтед.

За разлика от други клубове, които активно се подсилват, на този етап Манчестър Юнайтед е много пасивен. И именно това може да обърне мнението на Роналдо, според слуховете. Португалецът бил разочарован от липсата на подсилване на състава и няма да е изненада, ако поиска да отиде в клуб, който още през следващия сезон ще се бори за трофеи.

Предимството на Челси пред Манчестър Юнайтед е, че се класира за Шампионска лига.

На 37-годишния нападател му остават още 12 месеца от двугодишния договор, който подписа с манчестърския гранд през миналото лято.

Снимка: БГНЕС