Нейтан Аке по всяка вероятност ще остане в Манчестър Сити това лято, след като Челси не успя да договори завръщането на защитника в Лондон.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел иска да подсили дефанзивния си вал след пристигането на Рахим Стърлинг от шампионите на Англия, но лондончани ще се насочат към друг футболист. Аке е щастлив да остане на „Етихад“ и универсалността му е ценена в състава, независимо че той изигра само десет мача като титуляр във Висшата лига миналия сезон.

Според The Athletic, Челси преговаря с Пари Сен Жермен за бранителя Преснел Кимпембе. Тимът е близо и до финализирането на трансфера на Калиду Кулибали за сумата от около 34 млн. паунда. Журналистът Фабрицио Романо потвърди, че сенегалският национал е подписал с тима от „Стамфорд Бридж“ и в момента минава медицински прегледи.

Но Аке няма да акостира в западен Лондон. Сити ще се разделят с него, само ако Челси удовлетвори исканата от тях сума, а това така и не се е случило. 27-годишният футболист се присъедини към „небесносините“ от Борнемут за около 40 млн. паунда през август 2020 и има 40 мача за отбора на Пеп Гуардиола.

Той отбеляза четири гола за това време, два от които миналия сезон – последният беше при убедителния успех над Лийдс с 4:0 на 30 април. Аке има две титли на Висшата лига и Купа на Лигата за двата си сезона на „Етихад“, добавяйки към двете шампионски титли и Лига Европа, спечелени с Челси.

Сити подсилиха състава си това лято с привличането на Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд, както и с идването на вратаря Щефан Ортега от Арминия Билефелд и Калвин Филипс, който дойде от Лийдс. Възпитаниците на Гуардиола започват защитата на титлата си в Англия с гостуване на Уест Хем на „Лондон Стейдиъм“ на 7 август.