Челси обмисля шокираща операция на стойност около 130 милиона евро, за да привлече не един, не двама, а цели трима футболисти на Интер, съобщава “Калчомеркато”, цитиран от Тема спорт. Двата тима са в отлични отношения, а само в последните 12 месеца те първо осъществиха в посока от “Джузепе Меаца” към “Стамфорд Бридж” рекордната сделка за Ромелу Лукаку на стойност около 113 милиона евро, след което през това лято белгийското острие се завърна в Италия.

Именно на тези отлични отношения разчитат в случая и “сините от Лондон”, които искат да привлекат Милан Шкриняр, Дензъл Дъмфрис и младата надежда Чезаре Касадей. Италианският източник информира, че вероятно цените на тримата ще са структурирани във вариант около 70 милиона евро за централния бранител Шкриняр, около 40 за нидерландеца Дънфрис и още между 15 и 20 за младока Касадей.

Преговорите между двата тима вървят, но не е ясно на какъв етап са. Интер отново има известни финансови проблеми и се нуждае от това да продаде някой от конвертируемите си футболисти, за да успее да балансира финансите си. Шкриняр бе близо до трансфер в Пари Сен Жермен, но той пропадна. Малко след това се появиха информации, че от “Джузепе Меаца” нямат нищо против да се разделят и с Дъмфрис, който пристигна само преди година за около 15 милиона евро. През миналата седмица пък “нераздзурите” отхвърлиха първата оферта на Челси за Касадей, която бе за 8 милиона паунда.

Сега лондончани се надяват да успеят да изкушат италианския тим със солинда сума, която допълнително ще внесе финансово спокойствие в тима на Симоне Индзаги, а месец преди затварянето на трансферния пазар вероятно ще отвори възможности и за подсилване на определени постове.

Снимка: БГНЕС