Сезар Аспиликуета сложи край на спекулациите относно бъдещето си, свързащи го с трансфер в Барселона, след като подписа нов договор с Челси до 2024 година. Дългогодишният капитан на „сините“ имаше по-малко от година до края на предишния си контракт и бе спряган с преминаване на „Камп Ноу“.

Въпреки това, Аспиликуета няма да се завърне в родината си, след като се съгласи да остане на „Стамфорд Бридж“ поне още два сезона. 32-годишният защитник се присъедини към лондончани от Марсилия през август 2012 и спечели всеки голям трофей по време на десетте си години в клуба. Той завоюва два пъти Висшата лига, по веднъж ФА Къп, Купата на Лигата и Шампионска лига, два пъти Лига Европа и по веднъж Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

„Много съм щастлив да удължа престоя си в Челси, моят дом. Изминаха почти десет години откакто пристигнах и се присъединих към клуба, така че наистина усещам обичта и съм много развълнуван от новия проект, който ни предстои. Искам да благодаря на г-н Тод (Боули, президентът и съ-управляващ собственик на Челси) и г-н Бехдад (Егбали, съ-управляващ собственик на „сините“) за предоставената възможност да запазя моето пътешествие в този невероятен клуб, и очаквам с нетърпение да продължим нашето приключение. Аз съм наистина един горд капитан и се надявам, че можем да споделим още много хубави спомени заедно“, каза капитанът на лондончани.

Решението на Аспиликуета в Челси е голям бонус за мениджъра Томас Тухел преди първия мач на тима за новия сезон срещу Евертън в събота вечер. Испанският национал, който е играл в тройка централни защитници и като десен краен бранител под ръководството на германския наставник, изигра 47 мача миналата кампания, с което има вече впечатляващите 476 двубоя в кариерата си на „Стамфорд Бридж“.

„Щастливи сме, че Сесар остава в Челси за още поне две години. Развълнувани сме от това, че нашият капитан демонстрира за пореден път своята изключителна отдаденост и лидерство. Има още много какво да направим и постигнем заедно“, коментира Боули.